Reklamlar
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Osmanlı Yüzükleri
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 153
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Osmanlı Yüzükleri  (Okunma sayısı 153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    mustafahazirci

  • Süper Üye
  • ***

  • İleti: 124
  • Nerden: İstanbul
  • Rep: +82/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle full film izle
  • Çevrimdışı
Osmanlı Yüzükleri
« : 10 Aralık 2021, 11:02:38 »


 

Osmanlı tarihi araştırılırken erkeklerin ihtişamlı aksesuarlar taktığı görülmekte, özellikle padişahların taktıkları yüzük modelleri ihtişamlarıyla dikkat çekmektedir.

Bu ihtişamlı erkek yüzükleri bu gün farklı tasarımlarda işlenerek Osmanlı yüzükleri adı altında yeniden gündeme gelmiş ve sanki erkeklerde ihtişamlı yüzükler takma geleneğini geri kazandırmıştır.

Osmanlı mücevherlerinin kendine has özelliği vardı. O da mücevherler renkli ve göz alıcı taşlarla süslenmesine rağmen bu mücevherlerde ilk göz alan şeyin taş olmamasıydı. Mücevherler özel tasarımlarıyla bir bütün teşkil ettikleri için bütün olarak değerlendiriliyordu.

Diriliş Takı ekibi olarak tasarladığımız ve her gün yeni tasarım yüzükler eklediğimiz Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap serimizde de Osmanlı döneminden gelen bu geleneği devam ettirmeğe özen gösteriyoruz.

İhtişamlı Osmanlı yüzükleri serimizde sizlere sunduğumuz Osmanlı yüzük modelleri o dönem yüzükleriyle aynı  görünümü yakalaması adına yine o dönemde çok popüler olan sedef, kehribar, elmasa olan yakınlığından dolayı zirkon taşlarını kullanarak tasarlıyoruz. Ayrıca Osmanlı mühür yüzüklerinden esinlenerek tasarladığımız tuğra yüzükleri, kendine özgü ruhu olan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap de yine Osmanlı dönem yüzük çeşitlerindendir.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Osmanlı’da Padişah Yüzükleri

Osmanlı'da erkekler esasen mücevher olarak yüzük kullanmışlardır. Genel olarak yüzük kullanımı ortaya çıktığı ilk dönemlerde onu sadece yüksek mevki sahiplerinin kullandığı, yüzük takmanın özel bir statü gerektirdiği biliniyor. Osmanlı döneminde de bu gelenek görülmektedir.

Osmanlı döneminde özellikle hükümdarlarda rastladığımız özel tasarım ve eşi benzeri olmayan yüzükler süs eşyası olmakla beraber özellikle işlevseldi.

Yüzük Ortaçağ İslam devletlerinin yönetim anlayışında sultanın egemenliğini sembolize ediyordu. Sultanların en çok kullandıkları yüzük genellikle dört köşeli zümrüt taşlı mühür yüzükleriydi. Her hükümdar için üzerinde kendisinin ve babasının ismi yazılan dört mühür hazırlanırdı ki bunlardan biri padişahta kalmakla diğer üçü sadrazam, has odabaşı ve Haremin Şefi Kethüda kadına verilirdi. Bu yüzük serçe parmağına takılırdı. Yavuz Sultan Selim’in siyah taşlı altın mühür yüzüğünün ise Osmanlı Hazinesi için özel bir önemi vardı. Hazine kethüdası, Enderun Hazinesi’nin dış kapısını bununla mühürledi. Osmanlı sultanlarının imzası olan bu yüzüklere Farsça “nişan” yani “işaret” anlamına gelen tuğra yüzükler deniliyor.

Tüm Osmanlı Yüzüklerini Buradan İnceleyebilirsiniz: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
890 Gösterim
Son İleti 02 Mayıs 2009, 21:46:41
Gönderen: turkuaz
0 Yanıt
558 Gösterim
Son İleti 07 Ocak 2014, 22:52:31
Gönderen: alfaleo92
0 Yanıt
376 Gösterim
Son İleti 26 Şubat 2014, 15:32:32
Gönderen: yasamgizem
0 Yanıt
357 Gösterim
Son İleti 25 Ağustos 2014, 23:45:53
Gönderen: TanitimTanitim
0 Yanıt
208 Gösterim
Son İleti 17 Mayıs 2016, 23:47:08
Gönderen: photoman

web hosting Domain Web
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sevdaligul.com forum sitemizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sevdaligul.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sevdaligul@gmail.com  adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sevdaligul.com  yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.