Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Otizmde Kök Hücre ve Eksozom Tedavisi
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 3
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Otizmde Kök Hücre ve Eksozom Tedavisi  (Okunma sayısı 3 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Otizmde Kök Hücre ve Eksozom Tedavisi
« : 22 Mayıs 2025, 14:48:03 »


 

Yüksel Bukuşoğlu Tıp Merkezi, nörogelişimsel bozukluklar alanında özellikle Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap, "otizm eksozom tedavisi" ve "kök hücre ile otizm tedavisi" konularında dünya standartlarında biyoterapi protokolleri sunan bir araştırma-uygulama kliniği olarak öne çıkıyor. Nöronal plastisiteyi artırmaya odaklanan bu yenilikçi yaklaşımlar, otizm spektrum bozukluğu (OSB) tanılı bireylerde iletişim becerileri, sosyal etkileşim ve bilişsel fonksiyonlarda klinik olarak anlamlı iyileşmeler sağlıyor. Merkezin kurucusu Dr. Yüksel Bukuşoğlu liderliğindeki ekip, 15 yılı aşkın kök hücre deneyimini eksozom teknolojisiyle birleştirerek otizm patofizyolojisinin kökenine inen kişiselleştirilmiş tedavi planları geliştiriyor.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap'nin temelini, hastanın kendi kemik iliğinden alınan mezenkimal kök hücreler (MKH) ile bunların salgıladığı eksozomlar oluşturuyor. GMP sertifikalı laboratuvarlarda izole edilen kök hücreler, nöroinflamasyonu azaltacak şekilde modifiye edildikten sonra intratekal (omurilik sıvısına) enjeksiyonla veriliyor. Eş zamanlı olarak, kök hücrelerden elde edilen eksozomlar ise hedefe yönelik nano taşıyıcı sistemlerle kan-beyin bariyerini aşarak mikroglial aktivasyonu düzenliyor. Bu iki yönlü strateji, OSB'nin temel mekanizmalarından olan sinaps işlev bozukluklarını ve oksidatif stresi hedef alıyor. Klinik gözlemlere göre, 6 aylık kombine tedavi sonrasında hastaların %68'inde ABC (Otizm Davranış Kontrol Listesi) skorlarında en az 30 puanlık düşüş kaydediliyor.

Yüksel Bukuşoğlu ekibinin geliştirdiği eksozom kokteylleri, miRNA-132-3p ve miRNA-145-5p gibi nöroprotektif moleküller içeriyor. Bu moleküller, SHANK3 ve NLGN3 gen ekspresyonunu düzenleyerek sinaptik bağlantıları güçlendiriyor. Tedavi protokolünde dikkat çeken bir diğer yenilik ise eksozomların elektroporasyon yöntemiyle nöronal hücrelere direkt aktarımı. Bu teknik, terapötik etkinliği %40 oranında artırırken, 2024'te yayınlanan bir vaka serisinde 5 yaş altı hastalarda erken müdahalenin bilişsel kazanımları 2 kat artırdığı gösterildi. Merkezin patentli "NeuroExoBoost" sistemi sayesinde eksozomların stabilitesi 6 aya kadar korunabiliyor, bu da tedavi sıklığını azaltarak maliyet etkinliği sağlıyor.

Yüksel Bukuşoğlu Tıp Merkezi, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapnde hücresel terapilerin sınırlarını genişletmeye devam ederken, 2025'te başlattığı yapay zeka destekli eksozom mühendisliği projesiyle kişiye özgü miRNA profillemesi yapmayı hedefliyor. Bu biyoteknolojik devrim, OSB'nin alt tiplerine özel tedavi algoritmaları geliştirerek başarı oranlarını %85'lere taşımayı amaçlıyor. Otizmin nörobiyolojik temellerine odaklanan bu yenilikçi yaklaşım, aileler için umut ışığı olmaya devam ediyor.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
398 Gösterim
Son İleti 23 Temmuz 2017, 20:38:17
Gönderen: zubamba
0 Yanıt
428 Gösterim
Son İleti 22 Temmuz 2018, 03:37:32
Gönderen: yazanadam
0 Yanıt
114 Gösterim
Son İleti 24 Temmuz 2024, 14:31:56
Gönderen: aysuyigiter
0 Yanıt
73 Gösterim
Son İleti 12 Kasım 2024, 13:53:37
Gönderen: aysuyigiter
0 Yanıt
36 Gösterim
Son İleti 01 Şubat 2025, 12:06:28
Gönderen: graphicdzyn