Reklamlar
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Seo için Altın İpuçları
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 1094
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Seo için Altın İpuçları  (Okunma sayısı 1094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    sevdaligul

  • Administrator
  • *

  • İleti: 13121
  • Nerden: Konya
  • Rep: +6511/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • GüLe SeVDaLı Bir GeNç
    • MSN Messenger - sevdaligul@gmail.com
    • Profili Görüntüle GüLe SeVDaLı BiR GeNçLiK
  • Çevrimdışı
Seo için Altın İpuçları
« : 25 Ağustos 2008, 12:18:47 »


 

a. Metadata:

Title Başlık etiketi (tagı): seo için vazgeçilmezdir. Sitenizin içeriğinde geçmek kaydı ile 75 karakteri geçmeyecek şekilde her sayfanızın bir başlığı olmalıdır. Ve bir başlık sadece bir sayfada olmalıdır. Başlık tekrarlarından kaçının. Çok kısa ve çok uzun olmamasına dikkat edin…
Description açıklama etiketi(tagı): seo için vazgeçilmezdir. Gene aynı şekilde sitenizin içeriğinde geçmek kaydı ile 170 karakteri geçmeyecek şekilde her sayfanızın bir açıklama etiketi olmalıdır.

Anahtar kelimeler-Meta Keywords etiketi(tagı): seo için vazgeçilmez değildir. Fakat 18 kelimeyi geçmeyecek ve KESİNLİKLE içerikle alakalı olacak şekilde bu etiketi de girebilirsiniz. Google bu etiketi kullanmaz fakat izlemlerimiz sonucu yoğun keywords giren sitelere google spamcı gözü ile bakabiliyor. Bu etiketi genelde live(msn) ve yahoo kullanıyor.

b. Manşet-Başlık özetleri:

Sitelerinizde bölümleri h1 h2 h3 h4 h5 h6 gibi html etiketleri ile belirtin. Bu hem insanlara hem de arama motorlarına yardımcı olacaktır. İyi bir seo için gereklidir. Google ve diğer arama motorları önemseyecektir. Bu etiketlerden bazıları çok büyük ise css dosyanıza betimlemeler girebilirsiniz. Örneğin:
h1 {
font-size : 11px;
display : inline;
}
gibi.

c. Resim özetleri:

Arama motorları resim yani image dosyaları göremez. Bu yüzden açıklayıcı “alt” ve “title” gibi etiketleri girmeye özen gösterin. Anasayfanızda 15 resimden fazla resim bulundurmamaya ve mümkün mertebe küçük boyutlu olmalarına dikkat edin çünkü açılış hızını yavaşlatacaktır.

d. Okunabilirlik:

Sayfalarınızda okunabilir yazı boyutları ve fontları kullanın. Örneğin css dosyalarınızda px yerine em etiketini kullanın, tek bir font-family yerine örneğin: font-family : Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; şeklinde 4 yazı tipi girin. Bir bilgisayarda bir yazı tipi yoksa diğeri kullanılacaktır. Yazı boyutunu minumum 0.8em olmasına dikkat edin. Çok küçük yazı tipleri erişilebilirlik kurallarına terstir.

e. Domain yaşı ve bitiş tarihi:

Domainin yaşı ve bitiş tarihi pek bilinmese de seo için çok önemlidir. Misal 3 yıl önce açılmış bir site ve bitiş tarihide 3 yıl sonra ise gayet iyidir. Örneğin: Site 2005 de kaydolmuş 2011 de bitiyor gözüküyor ise oturmuş bir site mantığı güdülecektir. Çoğu spam siteler sitelerini 1 yıllık kaydederler ve durmadan isim değişirler.

f. Sitenize linkler:

Sitenize aldığınız linkler çok çok önemlidir. Sitenize verilen linkler sizleri arama sonuçlarında daha da üst sıralara çekecektir. Fakat belirtmek istediğim çok önemli hususlar var. Sağa sola önünüze gelen yerlere link eklemeyin, sitenizle alakalı olan yerlerden link almaya çalışın, zaten siteniz iyi yararlı bir site ise sizlere insanlar zaten link verecektir. Bu yüzden sakın kasmayın. Bir altın ipucu: Dmoza ekli siteler kaliteli sitelerdir. Buralardan verilen linkler önemlidir. Verilen linklerdeki kelimelerin önemi büyüktür. Siteniz bir mobilya mağazası sitesi ise mobilya mağazası şeklinde verilen linkler daha yararlı olacaktır.

g. Dışa verilen linkler:

Dışa verdiğiniz linkler çok önemlidir. Kaliteli sitelere link vermeye dikkat edin ve bir sayfada 5 den fazla dış link vermemeye dikkat edin. Ayrıca siteniz içi linkleriniz ise bir sayfada 90 dan fazla olmamalıdır.

h. Kaliteli içerik:

İçeriği kaliteli web sayfaları yapın. Sağdan soldan kopyala-yapıştır mantığı ile sakın site yapmayın. Orjinal içerikli içeriğiniz olsun. Kendiniz makaleler yazın. Çöp gibi siteler hem ziyaretçiyi kaçırır hem de arama motorları o çaldığınız içeriği çok daha evvelden başka sitede zaten görmüştür.

i. Sitenizi Dizinlere eklettirin:

Sitenizi dmoz (open directory project) yahoo directory gibi dizinlerde sitenizin alakalı olduğu dizine ekleyin. Seo için çok çok önemlidir. Hem backlinkiniz olacaktır hem de google dizini dmozu kullanır.

j. Rss, atom feed blog:

Sitenizin sık değişen bir içeriği var ise rss kullanmak artık vazgeçilmezdir. Seo için gereklidir. Sitelerinizde rss atom kullanın. Kullanıcıların rss akış beslemelerini okuyabilecekleri programları ve tekniklerini anlatın linklerini verin. Xml-rpc pingbackleri kullanın. Bloglines.com gibi sitelere üye olun beslemelerinizi kaydedin okuyun, okutun.

k. Social bookmarking - Sosyal imlemeler kaydetmeler:

Sitenizi ve sitenizdeki sayfaları sosyal imleme sitelerine kaydedin. İnsanların da kaydetmesi için sosyal imleme butonları ekleyin. Bir örneğini bu makalenin üst tarafında bulunan “Bu yazıyı paylaş” linkinden görüp bir fikir edinebilirsiniz.
Sosyal bookmarkink sitelerinin en önemlileri: Technorati.com, del.icio.us, google bookmark ve Digg.com dur.

l. Formlar kullanın:

Sitelerinizde formlar kullanın. Örneğin: üye giriş formu, arama formu gibi.

m. Spam korumalar ve sayfa engellemeler kullanın:

Özellikle dış linklerinize nofollow etiketi verin. Yorum ekleme vb üye profil sayfalarındaki kullanıcıların website linklerine nofollow verip spamların önüne geçmeye çalışın. Sitenizde google arama motorunun ziyaret etmemesi için örneğin kayıt ol sayfaları arama sonuçları sayfalarınızın linklerine de nofollow etiketi girin.

Sitenizin ana dizininde robots.txt dosyası oluşturup robotların nerelere girmeyeceğini belirtin.

n. Sayfa içeriği kelimeler cümleler:

Sayfalarınızda minumum 300 kelime olmasına dikkat edin. Boş bir sayfa hiç birşey ifade etmez. Flash sayfalardan kaçının. İlla ben flash ile yapacağım diyorsanız mutlaka w3c xhtml standartlarına göre sayfalar hazırlayın.

o. W3c xhtml kodları, css teknikleri, yeni modern web teknolojileri, tableless dizayn(tablosuz), erişebilirlik wcag a aa aaa (Web Content Accessibility Guidelines), section 508 li sayfalar hazırlayın:

Bu tekniklerle yapılmış siteler hem daha hızlı açılır, hem daha anlaşılabilir, hem daha erişilebilir olacaktır. Table etiketleri yerine div css class lar kullanın ve css dosyalarınıza bağlayın. Site içi html biçimlendirmeleri kullanmayın. Tüm stil biçimlendirmelerinizi css dosyasına atın. Testler için validator yani doğrulama geçerlilik sitelerini kullanın.
validator.w3.org xhtml, html doğrulama test
jigsaw.w3.org css test
feedvalidator.org atom ve rss doğrulama test
cynthiasays.com erişilebilirlik yani 508 wcag doğrulama analiz testleri
validome.org/xml/ xml doğrulama testi için


p. Küçük boyutlu ve hızlı açılan sayfalar:

Siteleriniz özellikle anasafayanız html boyutu 40 kb yi aşmamasına, html, resimler, css ve javascript toplam boyutlarının ise 300 kb yi aşmamasına dikkat edin. Sıkıştırmalar gzip deflate ve expires etiketleri kullanın. (Gzip deflate sıkıştırma ve expires ile ayrıntılı bilgiler sitemizin bu bölümünde yani blog sayfamızda vardır. Lütfen arayın.) Ayrıca hızlı bir webhost kullanın. Sayfalarınız hızlı yüklensin.

r. Arama motorlarına uyumlu adresler kullanın:

Arama motorlarına uyumlu adresler kullanın. Pretty urls. Çok uzun olmamalarına dikkat edin. Duplicate content yani benzer url ve içeriklerden kaçının. Urllerinizi bu konuda test edin. Mod_rewrite ek[yasak kelime]liklerini 301 lerle .htaccess kodları ile tek bir adrese yönlendirin.

s. Diğer:

Google analystic gibi web site analiz programları kullanın. Verilen kodları sitenize ekleyin ve ziyaretçiler ve siteniz hakkında bilgiler edinin. Google web site yöneticileri yönergelerini okuyun o bilgiler sizi başarıya götürecek yardımı sağlayacaktır. Sitenizi açalı daha birkaç ay olmuş reklamlarla donatmayın. Sitenizi belli bir hit ve yaşa getirdikten kısaca siteniz oturduktan sonra bu işi yapın. Google adsense için site yapmayın. Hileler kullanmayın. Siz uyanıksanız sizden nice uyanıklar var bunu unutmayın. Araştırın, araştırmacı olun.

En önemli seo bilgileri bunlardı. Bu yukarıdakilere uygun yaptığınız bir sitenin hem google pagerank değeri yükselecektir hem de arama motorlarında daha üst sıralarda olacaksınız, güzel bir dizaynınız olacak ziyaretçileriniz sitenizden memmun kalacaktır. Önemli bir husus ise sabredin.  En fazla kullanılan arama motoru olan google bu yukarıdakileri eminim ki zamanı gelince hakkını verecektir.

Kaynak : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Aklımdaki sensin
Fikrimdeki Sen
Sen tekderdimsin
Gülüm Benim


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
1000 Gösterim
Son İleti 22 Temmuz 2007, 00:38:41
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
485 Gösterim
Son İleti 22 Aralık 2015, 11:29:47
Gönderen: SnmY
0 Yanıt
196 Gösterim
Son İleti 18 Temmuz 2018, 11:32:36
Gönderen: diyetisyenmerve
0 Yanıt
246 Gösterim
Son İleti 24 Ekim 2018, 14:59:21
Gönderen: SelimeG
0 Yanıt
40 Gösterim
Son İleti 11 Ekim 2022, 23:41:51
Gönderen: sercanblk

web hosting Domain Web
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sevdaligul.com forum sitemizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sevdaligul.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sevdaligul@gmail.com  adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sevdaligul.com  yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.