Reklamlar
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: DÖVME (TATTOO)
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 1027
Google Özel Arama

Gönderen Konu: DÖVME (TATTOO)  (Okunma sayısı 1027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    orkide

  • Özel Üye
  • *

  • İleti: 5263
  • Nerden: Almanya
  • Rep: +1521/-1
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
DÖVME (TATTOO)
« : 27 Şubat 2008, 00:14:33 »


 


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
    
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Tattoo Gerçekliği

Bir sanat dalı olan dövme (tattoo) hayatın kendisi kadar gerçektir. Onu taşıyan kişiyle birlikte kaybolur. Mapara resimleri, heykeller ve mimari eserlerin hepsi uzun bir ömüre sahiptir ve yok olmuş uygarlıkların kültürlerini yansıtırlar. Dövmeyi simgeleyen işaretler, seramik figürlerdeki işlemeler, tahtaya oyulmuş delikler hikayeyi anlatırlar. Dövme sanatı da genel olarak sanatla ilgili bir hikayeyi anlatır. Bu işaretlerin sağladığı kanıtlar çoğunlukla reddedildi ya da yanlış anlaşıldı ta ki dövme (tattoo) sanatının varlığı insan kalıntılarının ve mumyaların keşfedilmesiyle ya da Heredotus, Marco Polo ve tabi ki James Cook gibi tarihçilerin ve araştırmacıların raporlarıyla doğrulanana kadar.

Dövmeler, ilgi, hayret, hayranlık ve saygıdan, korku - tiksintiye kadar çeşitli tepkiler uyandırırlar. Şaşkınlığa ya da kızgınlığa maruz kalırlar ve onları taşıyanlar istek veya korku uyandırarak değerlendirilir ya da yargılanırlar. Dövme her zaman için bir arkadaşın ya da bir düşmanın zihninde, bilinçli ya da bilinçsiz olarak ilgili kişinin eğitimli, cömert veya kapalı fikirli ve dar görüşlü olup olmadığıyla ilgili olumlu ya da olumsuz sorular uyandırır. Bu sorular, genellikle teknikle değil, dövme (tattoo)nin anlamıyla hizmet ettiği amaçla ve konunun çoğunlukla yanlış ya da eksik ifade edilen bu en önemli yönüyle ilgilidirler. Kabul edilmelidir ki, dünyanın uzak köşelerinde yaşayan ilkel insanların dövme (tattoo)lerinin tarihi üzerinde önemli etnografik çalışmalar vardır. fakat dövme (tattoo) dünyası bütünüyle keşfedilmiş değildir. Bu tabi ki onun karmaşıklığı ve dövme (tattoo) yapımının değişik nedenlerle dünyanın her yerinde, her devrinde yapılmış ve hala yapılıyor olmasına bağlıdır. Darwin "dünya üzerinde bilinmeyen fenomen yoktur" diye yazmıştır.

Pigmentlerin deri altına işlendiği teknikte tarih boyunca büyük bir değişiklik meydana gelmemiştir. Fakat gelişmelere ve yaratıcılığın derecesine bağlı olarak nitelik açısından büyük farklılıklar meydana gelmiştir. Bu bir yanda dövme (tattoo) aletinin kullanımının kolaylığına diğer yandan da estetik kaygılara bağlıdır; dövme (tattoo) ince, siyah ve düzgün çizgilerle muntazam bir biçimde çizilmelidir. Bir de doğru miktarda pigmentin uygulanması; fazla derin olmayan, yara izi bırakmayan, kaslara zarar vermeyen, damarları koparmayan ve kemikleri çizmeyen işçilik yönü vardır. Uygulamaları arasında yanaklara piercing yapmak bazen Maori yüz dövme (tattoo)leri için kullanılan bir teknik olan ilkel toplumlar bile şaşırtıcı dövme (tattoo) teknikleri geliştirmişlerdir.

Örneğin Eskimolarda ya da doğru terimi kullanmak gerekirse İnuitler'de, renkli iğneler bir iğne yardımıyla cildin altından geçirilir ve dövme (tattoo) dikilerek yapılır. Deriye gerçekçi bir şeklin çizilmesine yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Tasarımlar, uyumlu bir bütün oluşturmak için bir araya getirilen kesik ve sürekli çizgilerle ve çarpılarla sınırlıydı. Böylelikle bir koldan dizden iki kalçaya oradan da kasığa hatta bazen de belirli çizgilerle işlenen yüze kadar bütün bu bölgeye uygulanır.

Diğer teknikler söz konusu olduğunda, vücut bir takım ufak kesiklerle bölgelere ayrılır. Bu bölgeler sonra kertenkele gibi figürlerle ya da elmaslar, daireler ve yıldızlar gibi basit şekillerle doldurulur. Bir diğer az bilinen teknik ise çizgilerin ve kıvrımların keskin bir taşla çizilmesidir. Taylandlılar, Kamboçyalılar ve Burmalılar gibi bazı insanlar keskin uçlu uzun bir aletle cildi noktalayarak işlerler. Uzun çizgilere, kıvrımlara ve diğer bazı şekillerin yapılmasına olanak sağlayan bu teknik eski zamanlarda Avrupalılar tarafından kullanılmıştır ve hala da Kuzey
Amerikalı Kızılderililer tarafından kullanılmaktadır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

            AÇIK KALPLE KONUŞAN DÜŞMAN, İÇİNDEN PAZARLIKLI DOSTTAN DAHA iyidir.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
851 Gösterim
Son İleti 27 Şubat 2008, 00:19:04
Gönderen: orkide
0 Yanıt
620 Gösterim
Son İleti 11 Mayıs 2013, 23:18:00
Gönderen: nullsix
0 Yanıt
234 Gösterim
Son İleti 01 Aralık 2016, 23:49:13
Gönderen: Codes
0 Yanıt
198 Gösterim
Son İleti 08 Haziran 2017, 23:47:56
Gönderen: kevser25
0 Yanıt
209 Gösterim
Son İleti 09 Ocak 2019, 18:27:49
Gönderen: Laplace

web hosting Domain Web
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sevdaligul.com forum sitemizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sevdaligul.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sevdaligul@gmail.com  adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sevdaligul.com  yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.