GüLe SeVDaLı BiR GeNçLiK (Arşiv Ana sayfa) => Guncel Haberler ve Olaylar

Konu: ERDOGAN´I KÖPEK OLARAK CIZDI; BERAAT ETTI

Sayfa: [ 1 ]

orkide 04.10.2008 16:20:48

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ABD Başkanı George W. Bush'un “köpeği” olarak gösteren karikatürü nedeniyle İstanbul'da yargılanan İngiliz kolaj sanatçısı Michael Dickinson'un beraat etmesi, dünyada yankı buldu. Uluslararası haber ajansları, İstanbul'daki mahkeme kararını duyururken İngiliz medya organları, davanın Türkiye için bir test olarak görüldüğünü belirterek, “Beraatı, AB'nin Türkiye üzerindeki baskılarını bir ölçüde hafifletebilir” yorumunu yaptı.

İngiliz The Guardian gazetesi de, İstanbul muhabiri Robert Tait imzalı haberinde Dickinson hakkındaki davanın “Türkiye'nin ifade özgürlüğüne ilişkin hoşgörüsünün bir testi olarak görülüyordu” diye yazdı. 58 yaşındaki Dickinson'un Başbakan Erdoğan'ı hakaret etmekle suçlandığını, suçlu bulunsa iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılmış olacağını anlatan gazete, “Beraatı, Ankara'yı, üyeliğin koşulu olarak insan hakları ve ifade özgürlüğünü iyileştirmeye çağıran AB'nin, Türkiye üzerindeki baskılarını bir ölçüde hafifletebilir” yorumunu yaptı. The Guardian, davanın dört duruşmasının yapıldığına işaret ederken de dava ile ilgili olarak Dickinson'un mensubu olduğu “Stuckish” sanat akımının üyelerinin, İngiltere'nin önceki ve şimdiki başbakanları Tony Blair ve Gordon Brown'u devreye girmeye çağırdığını anımsattı.
İngiliz sanatçıdan dava sonrası zafer işareti!

"BAŞBAKAN'A 'HAKARETTEN YARGILANAN İLK SANATÇI DEĞİL"

Dickinson'un Erdoğan'ı hakaret gerekçesiyle ilk yargılanan sanatçının olmadığını belirten gazete, Erdoğan'ın, “2005 yılında kendisini bir yün yumağına dolanmış bir kedi olarak gösteren bir karikatürist hakkında açtığı davayı kazandığını"nı belirtti. İngiliz yayın kurumu BBC ise, Dickinson'un Başbakanı hakaret suçlamasından beraat ettiğine dikkat çekerken yargıcın karikatürü “hakaret değil sanat eseri” olduğuna karar verdiğini kaydetti. Dickinson'un Türkiye'de 20 yıldan beri çalıştığını belirten BBC, Türk mahkemesinin karikatürü “hakaret edici bazı unsurları içermekle birlikte eleştiri sınırları içinde görülebileceğini” söyleyerek beraat kararını verdiğini belirtti. BBC, Dickinson'un karar sonrası "AB'ye girmeye çalışan Türkiye'de benimki gibi bir kolajın suç sayılmaması gerektiği"ni söylediğine dikkat çekti.

ANKA


bu nasıl bir yargı ya başbakanımıza hakaret ediliyor ve cezasız kalıyor? Anlamak gerçekten mümkün değil. Kim olursa olsun bir kişiye köpek bile demek suç olmalı bırakın söylemeyi adam resmini çizmiş yine birşey yoktur. Ve çizdiği kişide T.C başbakanı yazıklar olsun böyle adalete.

Alinti

Avicenna 05.10.2008 01:09:01
Beni kara kara düsündüren sadece su : ..."davanın Türkiye için bir test olarak görüldüğünü belirterek, “Beraatı, AB'nin Türkiye üzerindeki baskılarını bir ölçüde hafifletebilir” yorumunu yaptı.....,
AB icin köpek bile oluruz degilmi ?!?
  Konuşma

iğneci 09.10.2008 19:18:58

Parti  kapatilmasinin  abd ab ye  karsi  saygisizlik  olmasin  gerekcesiyle karar  verirken, dogrusu   bu  karikatürle de  sanat´a  saygisizlik  etmemisler dogrusu...Alkislamak  gerekir
              Yabancilara  nedense  köpek bile  olunuyor da Kendi  kendimize  Arslan  kesiliyoruz..   Wink

sevdaligul 09.10.2008 19:22:36

              Yabancilara  nedense  köpek bile  olunuyor da Kendi  kendimize  Arslan  kesiliyoruz..   Wink

çok guzel acıklamışın arkadaşım  nedenır başka bunu türk karikatürislarden biri yapsa ne olur du acaba birileri eleştirir birileri destekler  ama sanırım olaylar boyle olmazı


Sayfa: [ 1 ]

web hosting Powered by MyPagerank.Net