KAYNAŞMA YERİ > Kaynaşma Alanı
Tattoo & dövme
(1/1)
kevser25:
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Tattoo & Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap günümüzde birçok insanın tarafından vücutlarına yaptırdığı şekillere verilen addır. Fazlaca tasarımı bulunan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap & dövmenin tasarım tercihini, insanın kendisi seçmektedir. Dövmenin geçici ve kalıcı türleri vardır. Kalıcı dövme yaptıran insanların şuan lazer yöntemiyle silmesi mümkündür. Dövmeni tarihçesi çok eskiye dayanır. Yapılan en eski dövme izinin Peru'da olduğu bilinmektedir. Çoğu zaman insanların farklı nedenlerle birlikte cildi de soyulmaktadır. Bu durumda bile gitmeyen dövmenin sebebi nedir? Kalıcı veya geçici dövme nasıl yapılır? Dövmenin zararları nelerdir? sorularını yanıtlamak okurlar için faydalı olacaktır.

Kalıcı tattoo & dövme nasıl yapılır?

Kalıcı dövmelerin yapılış yöntemi, iğne kullanarak derinin alt tabakalarına boya konulması işlemidir. Dövmede kullanılan boylar bitkilerden yapılmakta olup, sorumlu bakanlıklar tarafından denetimden geçirilmektedir. Daha sonra bu boyalar, dövmeciler tarafından alınmaktadır. Kalıcı dövmede kullanılan iğne teknolojisi günden güne gelişmektedir. Kişinin dövme tasarımına bağlı olarak iğne özel olarak kullanılmaktadır. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap yaptırmak biraz can yakabilir. Çünkü dediğimiz gibi boya, iğne ile vücudun alt tabakasına enjekte edilmektedir. Günümüzde dövmesinden sıkılan kişiler lazer yöntemi ile sildirebilmektedir.

Geçici dövme nasıl yapılır?

Geçici dövmenin, kalıcı dövmedeki gibi acı ve ağrı söz konusu değildir. Çünkü iğne ile bir işlem yapılmamaktadır. Yapılan tek işlem gerekli boyaların karıştırılarak, yapan kişinin vücuda istenilen tasarımın çizilmesidir.

Kalıcı dövmeler cilt soyulmasında neden gitmez?

Kalıcı dövmelerin cilt soyulmasında veya dökülmesinde gitmemesinin sebebi, kullanılan iğne ile cildin ilk tabakalarına değil daha alt tabaklarına boya enjektesi yapılmasıdır. Böylece soyulan veya dökülen ölü deriler ile birlikte boya çıkmamaktadır.

Dövme yapmanın zararları nelerdir?

Yapılan sağlık araştırmaları sonucunda dövmenin birçok zararının olduğu gözlemlenmiştir. Bunlardan birkaçını saymak gerekirsek; kullanılan kimyasal boyaların cilde enjekte edilmesinden dolayı cilt kanseri riskinin artması, gebelik süresince çocuk gelişiminin olumsuz etkilenmesi, çeşitli uçuk türlerine, Hepatit B ya da C hastalığına yol açması, birçok deri hastalığı, çeşitli alerjik sorunlar, değişik enfeksiyonlar, geçici Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap işleminde kullanılan boyalardaki kimyasalların kişide alerjiye yol açması, yara gibi zararlar taşıdığını söylemek mümkündür. Dövme yapmak isteyenlerin bu zararları göz ardı etmemesi gerekmektedir.
Navigasyon
Mesajlar

Tam sürüme git