GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK

WEBMASTER SAHASI => Webmaster Kaynaşma Yeri => Webmaster Sorunları => Konuyu başlatan: osman75 - 23 Ağustos 2019, 20:54:17

Başlık: Hastane Rehberi
Gönderen: osman75 - 23 Ağustos 2019, 20:54:17



Günümüzde eczane açmak veya eczacı olabilmek için üniversitelerin 5 yıllık eczacılık fakültesinden mezun olarak eczacı unvanını alabilirsiniz. Eczane açabilmek için ruhsatı il sağlık müdürlüklerinden ve Sağlık Bakanlığı tarafından alabilir ve onların sorumluluğu altında eczanenizi açabilirsiniz. Eczane açmak istiyorsanız eğer dükkanınızın 35 metrekareden küçük olmamasına, zemininin yanmaz ve temizlenmesi kolay madde ile kaplatılmasını sağlamalısınız. Eczanede giriş ve çıkış kapısı olarak sadece 1 kapı bulunması gerekmektedir. Eczanenin bulunduğu ilçede 2 veya daha fazla eczan bulunuyorsa nöbet listesi hazırlanır. Bu listeleri bağlı olduğunuz eczacı odaları hazırlar. Eczacılar çeşitli ilaç firmalarından ilaç tedarik etme amaçlı açılan kurumlardır. hastaneler (https://hastane.info/), belirli sağlık kurumundan veya doktorlar tarafından reçetelendirilmiş ilaçları sadece eczanelerden satın alabilirsiniz. Eczaneler SGK kapsamında özel sağlık kurumu ile anlaşma yapabilir ve bu kurumlara bağlı insanların ilaçlarını alabilmesine olanak sağlar. Eczacılar vitrinlerinde bazı ilaçları sergileyemezler. Bazı ürünleri 18 yaş ve altına satamazlar. Reçete ile satılan ilaçları reçetesiz satamazlar.

Eczacılar yasa gereği iğne yaptıramaz, kilo ve boy ölçümü yapamaz. Eğer tedaviniz gereğince iğne yaptırmanız gerekiyorsa bunun için en yakın aile sağlık merkezlerine gidebilirsiniz veya özel sağlık kuruluşlarından hemşire, doktor, ebe gibi unvanlara sahip kişilere yaptırabilirsiniz.de saat 17:00’dan sonra eczaneden ürün temin etmeniz gerekiyorsa bunu internetten nöbetçi eczaneler (https://hastane.info/nobetci-eczaneler) olarak aratarak bulabilirsiniz veya size en yakın eczanenin vitrini veya kapısı gibi bir yerde hangi eczanenin nöbetçi olduğuna bakabilirsiniz. Günümüzde eczane açmak veya eczacı olabilmek için üniversitelerin 5 yıllık eczacılık fakültesinden mezun olarak eczacı unvanını alabilirsiniz. Eczane açabilmek için ruhsatı il sağlık müdürlüklerinden ve Sağlık Bakanlığı tarafından alabilir ve onların sorumluluğu altında eczanenizi açabilirsiniz. Eczane açmak istiyorsanız eğer dükkanınızın 35 metrekareden küçük olmamasına, zemininin yanmaz ve temizlenmesi kolay madde ile kaplatılmasını sağlamalısınız. Eczanede giriş ve çıkış kapısı olarak sadece 1 kapı bulunması gerekmektedir. Eczanenin bulunduğu ilçede 2 veya daha fazla eczan bulunuyorsa nöbet listesi hazırlanır. Bu listeleri bağlı olduğunuz eczacı odaları hazırlar. Eczacılar çeşitli ilaç firmalarından ilaç tedarik etme amaçlı açılan kurumlardır. Hastaneler, belirli sağlık kurumundan veya doktorlar tarafından reçetelendirilmiş ilaçları sadece eczanelerden satın alabilirsiniz. Eczaneler SGK kapsamında özel sağlık kurumu ile anlaşma yapabilir ve bu kurumlara bağlı insanların ilaçlarını alabilmesine olanak sağlar. Eczacılar vitrinlerinde bazı ilaçları sergileyemezler. Bazı ürünleri 18 yaş ve altına satamazlar. Reçete ile satılan ilaçları reçetesiz satamazlar.

Eczacılar yasa gereği iğne yaptıramaz, kilo ve boy ölçümü yapamaz. Eğer tedaviniz gereğince iğne yaptırmanız gerekiyorsa bunun için en yakın aile sağlık merkezlerine gidebilirsiniz veya özel sağlık kuruluşlarından hemşire, doktor, ebe gibi unvanlara sahip kişilere yaptırabilirsiniz.de saat 17:00’dan sonra eczaneden ürün temin etmeniz gerekiyorsa bunu internetten nöbetçi eczaneler olarak aratarak bulabilirsiniz veya size en yakın eczanenin vitrini veya kapısı gibi bir yerde hangi eczanenin nöbetçi olduğuna bakabilirsiniz.

https://hastane.info/ (https://hastane.info/)