GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK

WEBMASTER SAHASI => Webmaster Kaynaşma Yeri => Site Tanıtımı ve Hostingler => Konuyu başlatan: yasamgizem - 01 Mart 2014, 12:31:48

Başlık: mesleki eğitim merkezi
Gönderen: yasamgizem - 01 Mart 2014, 12:31:48
Domain adı:  meslekiegitim.net

İçerik,Başlık: Mesleki Eğitim , Mesleki Eğitim Merkezi , Ustalık Belgesi

Site Kuruluş Tarihi:  Ocak 2014

Tanıtım,Açıklama:




Meslek; kişinin unvanıdır aslında. Bu unvanı elde etmek için uzun eğitimlerden geçmeli, birçok tecrübe kazanmalıyız bu bir gerçek.
   
Peki, herkes mezun olduğu, okulunda eğitimini aldığı mesleğimi yapıyor. Genel yüzdeye bakılırsa çok düşük bu oran. Ya da kaç kişi yaptığı meslekten memnun. Oda düşük bir oranda? İnsanlar sevmediği işleri yapmak zorunda bırakıldığı bu dönemde kendi mesleğinizi belirlemeniz için, sevdiğiniz işi yapmak için çok geç değil. Mutlu insanlar olalım. İşimize gülerek neşeyle gidelim. Bunun için milli eğitim bakanlığının düzenlediği mesleki eğitim merkezi (http://www.meslekiegitim.net)ne başvurmamız yeterli. Önce çıraklık daha sonra ustalık belgesi (http://www.meslekiegitim.net) olacak o kadar.
   
Bunun birçok alternatifi var. Öğreniminize mesleğinizi seçtikten sonra meslek liseleriyle başlaya bilirsiniz örneğin. Meslek liselerine girerken sevebileceğiniz, yapmaktan mutlu olabileceğiniz mesleği seçmeniz çok önemlidir. Lisede eğitimini aldığınız mesleği yaparken, mutlu olabileceğiniz işi yaparken hayal edin önce.? Ben bu işte mutlu olur muyum? ?diye sorun kendinize. Sorunuzun cevabı evet ise gerisi kolay? Mezun olduktan sonra sınava doğrudan girip başarılı olursanız ustalık belgesi almaya hak kazanıyorsunuz.
   
Meslek lisesine gitmediniz ve mesleğinizi elinize alma vaktinin geldiğini düşünüyorsunuz. Bu anda da mesleki eğitim (http://www.meslekiegitim.net) merkezi giriyor devreye. Her ilde bulunun bu eğitim merkezleri milli eğitim bakanlığımıza bağlıdır.
   
Mesleğine karar verenlerin idealinde genelde ustalık belgesi almak vardır. Fakat her şey adım adım gerçekleşecek. Öncelikle; kalfalık belgesi almanız gerekiyor. Bu belge alındıktan sonra, en az o meslekte 3 yıl çalışma zorunluluğu var.3 yıl çalıştıktan sonra da bakanlıkça açılan ustalık eğitim kurslarını başarılı olarak bitirenler ustalık sınavlarına girmeye hak kazanıyor. Bu sınavdan da başarılı olursanız ancak o zaman ustalık belgesine sahip olunuyor.
   
Başka bir seçenekte kalfalık belgesinin alındığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca SSK lı olarak çalışırsanız doğrudan ustalık sınavlarına katılıp sınava girmeye hak kazanıyor.
   
Ustalık belgesi olmadan vergiye kayıtlı ve bir mesleki teşekküle kayıtlı işyeri sahibi olan kişiler içinde bir seçenek var. O işyerinde fiilen usta olarak çalışan kişi bakanlıkların belirlediği tarihte başvuruda bulunanlar doğruda ustalık belgesi ala biliyor.