GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK

SAĞLIK VE EĞİTİM KÖŞESİ => Saglık ve Yaşam Merkezi => Üniversiteler => Konuyu başlatan: azime13 - 17 Temmuz 2013, 16:24:54

Başlık: Almanya Üniversiteleri
Gönderen: azime13 - 17 Temmuz 2013, 16:24:54
Avrupa Üniversiteleri’nde, ABD'ye kıyasla birkaç kat daha ucuza okumak ve yaşamak mümkün. Ancak, öğrencilerin Türkiye'de ÖSS'ye girmek, dört yıllık bir üniversiteye yerleştirilmiş olmak gibi değişik şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu açıdan Avrupa Üniversiteleri için oldukça esnek giriş koşullarına sahip olduklarını söylemek mümkündür.
Almanya Üniversiteleri (http://almanya-universite.org)  lisans eğitimi 3 yıl, master eğitimi 2 yıl sürer. İl yıl Almanca hazırlığı alınması durumunda bile, Türkiye'de de hazırlık eğitimi olduğu için yine 1 yıl avantaj sağlar. Ayrıca master yapmak isteyen öğrenciler, lisans bitiminde doğrudan master eğitimine başlayabilir. Bu da öğrencilere önemli bir zaman avantajı sağlar.
Almanyada Üniversite (http://almanya-universite.org) eğitimi size uluslararası geçerliliği olan diplomalar sunarlar. Dünyanın her tarafında denkliği kabul görür. Avrupa’da üniversite için gitmiş olduğunuz ülkenin vizesi Schengen Vizesi olduğu için diğer Avrupa ülkelerinde başka bir vizeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.
Yurtdışında üniversite eğitimi almak sanılanın aksine çok da maliyetli değildir. Türkiye’deki eğitim masraflarıyla karşılaştırıldığında Almanya  Üniversite (http://almanya-universite.org) seçimi Türkiye’den daha ucuza gelebilmektedir. Almış olduğunuz diploma  tüm dünyada geçerli olmasının avantajlarını ise iş dünyasında adım attığınızda göreceksiniz.
Öğrencilerin, Yurtdışı üniversitelerinin kapılarını aralayabilmeleri için, öncelikle üniversitelerin kabul şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Yurtdışı üniversite eğitimi planyan öğrencilerin, seçimleri esnasında en çok dikkat ettikleri kriterlerden birisi de şüphesiz her yıl açıklanan rankinglerdir. Rankingler üniversitelerin başarı sıralaması olarak bilinse de aslında liste oluşturulurken genel akademik başarının yanı sıra, o yıl o üniversitenin yayınladığı uluslararası araştırmalar, üniversitenin konumu, yabancı öğrenci yüzdesi, konaklama seçenekleri, öğrencilere sunulan hizmetler, öğretim üyelerinin başarıları gibi birçok kriter de değerlendirilmektedir.