GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK

WEBMASTER SAHASI => Webmaster Kaynaşma Yeri => Site Tanıtımı ve Hostingler => Konuyu başlatan: fatma758 - 27 Nisan 2013, 17:31:44

Başlık: İftar Vakti 2013
Gönderen: fatma758 - 27 Nisan 2013, 17:31:44
Site Adı: İftar Vakti 2013
Site Adresi: iftarsaati.org


İftar Vakti 2013

Ramazanın gelmesi ile islam aleminin ve inanların gönlünü bir heyecan kaplamış ve tüm müminler Allah için avuçlarını açmıştır. Günümüzde ise yaz aylarına denk gelen mübarek ramazan ayında oruç tutmak her ne kadar zor olsa da, şimdi tanıtacağımız internet sitesi iftar saati (http://www.iftarsaati.org/) konusunda bilgi veriyor. Ayrıca dini konular, iftarda dikkat edilmesi gerekenler, ramazan imsakiyesine bağlı olarak sağlıklı yemek tarifleri, sağlık öneriler gibi bilgilere de yer veriyor. Oruç tutmak için gecenin son altıda birinde yenen yemektir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) sahur yemeğini özellikle teşvik ederek, yahudilerden sahur yemeği ile ayrılacağımızı beyan etmiş; mutlaka yenmesini tavsiye ile bunda bereket olduğunu söylemiştir.

(http://www.iftarsaati.org/wp-content/themes/iftar/images/logo.png)

Bütün islam alemi ve müminlerin her yılın 1 ayında oruç tutacaklar bu dönemde sağlığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Tanıtacağımız iftar saatleri sitesi sadece ramazan imsakiyesini yayınlamıyor, aynı zamanda iftarda neler yenilmesi gerektiğine dair sağlık önerileri (http://www.iftarsaati.org/saglik-onerileri), yemek tarifleri, dini konular, istanbul iftar vakti (http://www.iftarsaati.org/iftar-saati/istanbul-icin-iftar-vakti) üzerine inanlarla bilgi paylaşıyor. Özellikler ramazan duaları ile iftarsaati.org islam alemine ücretsiz hizmet vermeği amaç edinmiş. Sizlerde mübarek ramazan ayında iftar saatini takip etmek, sahur saatlerini öğrenmek ve dahası için iftar saatleri sitesini ziyaret edin. 2012 Ramazan ayı için bulunduğunuz ilin iftar saatleri ve sahur saatlerini, sitedeki formu kullanarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca İstanbul, Ankara (http://www.iftarsaati.org/iftar-saati/ankara-icin-iftar-vakti), İzmir ve Antalya iftar saatleri için üst menüyü kullanabilirsiniz.

Sizler de gerek sahur gerekse iftar saatini kaçırmamak için bu siteyi kullanabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Genelde fukahanın sahur vaktini belirlerken izledikleri sünnet şu olmuştur. Hz. Peygamber (s.a.v) sahura son verip imsak ettikten sonra Kur’ân-ı Kerim’den elli âyet kadar okur veya okuyacak bir vakit bekledikten sonra sabah namazını kıldırırdı. Bu imsak vakti de yaklaşık güneşin doğmasından 75-90 dakika kadar öncesi olur ki; sahur yemeği için en son kabul edilen vakittir. Şimdiden hayırlı ramazanlar, hayırlı iftar saatleri dileriz!