GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK

SAĞLIK VE EĞİTİM KÖŞESİ => Saglık ve Yaşam Merkezi => Hastalıklar => Konuyu başlatan: sevdaligul - 22 Haziran 2011, 21:32:35

Başlık: Koltuk Altı Apsesi
Gönderen: sevdaligul - 22 Haziran 2011, 21:32:35
(http://www.saglikodasi.com/wp-content/uploads/2011/05/koltuk-alti-kararmasi-300x300.jpg)

Koltuk altında kızarıklık, şişme, apse belirtileri

Koltuk altında veya kasıkta çıban şeklinde sivilceye benzeyen acılı ve ağrılı , bazan kaşınan yaralar ; tıpta “hidraedenitis ” adı verilen rahatsızlığın belirtilerindendir.

Yağ bezelerinin iltihaplanması kıl çevresinde ve köklerinde önce sivilce oluşur ve bu sivilce bulaşıcıdır. Kıl kökünde oluşan iltihap ba? dokusuna yayılır. Ba? dokularında oluşan dü?ümlenme ve fistül iltihaplanma ve sertleşme olur ve neticede fibröz oluşur. İltihaplanma yağ ve ter bezelerine yayılır. Hastalık kadın ve erkeklerde aynı oranda görülür.

Hastalık ilk zamanlar mercimek büyüklüğünde düğüm gibi iltihaplıdır ve bu sonra derinlere yayılır ve abseler oluşturur. Akne inversa ilerleyen devresinde büyük bir alana yayılır, koyu renkli bir görünümü vardır.

yapılan tıbbi araştırmalara göre ; bu rahatsızlığı olanların asla peynir yememesi gerekir. çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.
Siyah çay, kahve ve kola içmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımın? (absorbesini) önler.

Et ve et mamüllerine 5-6 ay ara vermek gerekir, çünkü asidoza sebep olur, buda birçok hastalığın ana kaynağıdır. Akşam yemeği yerine çok az yoğurt, meyve veya salata yenebilir veya sebze çorbası içilebilir.

Hayvansal besinler, tahıl, bakliyat ve hamurlu yiyecekler akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur. Ne kadar hamurlu besin o kadar ya? oluşur, çünkü ni?asta glukoza (şekere) dönüşür, şekerde ya?a dönüşerek vücutta depolanır.
Peynir, et ve mamüleride iltihaplanmaya sebep olur, çünkü ağrı ya? ve protein içerirler bunlarda aside dönüşür. Asidi nötürleştirmek için a??rı oranda mineral ve vitamin harcanır.
Asitle mineral birle?erek curuf oluşturur. Ortaya çıkan curufun içine bakteri, virüs ve mantarlar yerleşirler ve sürekli toksik maddeler üretirler. Bağışıklık sistemi curuf içindeki bu mikroplara müdahale edemez çünkü curuf içinde saklanmıştır.

benim size önerim ; doktorunuza muayene olarak gerekli tıbbi tedaviyide ayrıca yaptırmanız olacaktır.

Alıntı