GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK

TV KEYFİ VE GÜNCEL OLAYLAR => Haber ve Yaşam Merkezi => Güncel Haberler ve Olaylar => Konuyu başlatan: iğneci - 24 Ekim 2008, 00:36:16

Başlık: MAL VARLIGI SAVCILIKTA
Gönderen: iğneci - 24 Ekim 2008, 00:36:16


Mal varlığı savcılıkta

Savcı, Meclis’ten Akman’ın son 3 yıllık mal varlığı bildirimlerini ‘kapalı zarfla’ aldı, soruşturma bitince iade edecek.

SAVCILIK, MECLİS’E ZAHİD AKMAN'I SORDU


Servetine inceleme
Deniz Feneri Derneği yolsuzluğuyla ilgili soruşturmanın Türkiye ayağını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Eylül 2008 tarihinde TBMM’ye gönderdiği yazıyla, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın geriye dönük 3 yıllık mal varlığı bildirimlerini istedi.

Bildirimler savcılıkta
RTÜK Yasasının 10. Maddesine göre Akman, her yıl Meclis Başkanlığı’na mal varlığı ile ilgili bildirimde bulunmak zorunda. 2002 yılında yeniden düzenlenen bu maddede “Üst Kurul üyeleri, her yıl TBMM Başkanlığına mal bildiriminde bulunurlar” hükmü yer alıyor. Türkaslan, daha önce Adalet Bakanlığı’na yazı göndererek, Almanya’daki Deniz Feneri e.V davası kararını ve dosyasını istemişti. RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın, “kapalı zarf” içinde TBMM’ye verdiği mal bildirimleri, soruşturma sonrasında iade edilmek üzere önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Zahid Akman’ın, göreve başladığı 13 Mayıs 2005 tarihinden bu yana “kapalı zarf” içerisinde TBMM’ye verdiği mal bildirimleri, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu uyarınca soruşturma sonrasında iade edilmek üzere önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.   Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanununun 20. maddesi, soruşturma ve kovuşturmaya yetkili kişilerce istenen bilgilerin, gecikmeksizin eksiksiz olarak verilmesini hüküm altına alıyor. (AA)


Adını Alman hakim açıklamıştı
FRANKFURT Savcılığı Sözcüsü Başsavcı Doris Möller-Scheu, Akman hakkında Offenbach ve Frankfurt Konut İnşaat Kooperatifi’ne ilişkin ortaya atılan iddialara ilişkin soruşturmanın Mali Suçlar Bölümü’nde sürdüğünü belirtmişti. Deniz Feneri e.V. davasında kararı açıklayan Alman hákim Jochen Müller de mahkûmiyet kararını açıkladığı duruşmada, “Asıl sorumlular Türkiye’de” derken, Zahid Akman’ın da adını vermişti. Ayrıca bu davanın soruşturması nedeniyle Akman’ın Almanya’daki evinin arandığı da ortaya çıkmıştı.

RTÜK Yasası’nın 10’uncu maddesine göre RTÜK Başkanı Zahid Akman her yıl Meclis Başkanlığı’na mal varlığı ile ilgili bildirimde bulunmak zorunda