GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK

FORUM DİN => Kur'an-ı Kerim => Siyer => Konuyu başlatan: MAT_ROCK23 - 03 Ağustos 2008, 12:18:33

Başlık: Zamanımızın Fitneleriyle ilgili Hadis-i Şerifler
Gönderen: MAT_ROCK23 - 03 Ağustos 2008, 12:18:33
Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor:

“VALLAHi ben, vefatımdan sonra ALLAH’a şirk koşmanızdan korkmuyorum, fakat nefislerinize uymanızdan korkuyorum.” (Buhârî. Tecrîd-i sârîh: 661)



Ebu Hüreyre -radiyALLAHu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyururlar ki:

"Devlet malı belirli çevrelerin menfaati yapıldığı,

Emanet kelepir ve zekât angarya sayıldığı,

İlim dinden başka gaye için tahsil edildiği,

Kişi karısına itaat edip annesine âsi olduğu,

Dostunu kendisine yaklaştırıp babasını uzaklaştırdığı,

Mescidlerde gürültüler başgösterdiği,

Fâsık kimsenin kabilenin başına geçtiği,

Aşağılık adamın milletin lideri olduğu,

Şerrinden korkulduğu için kişiye ikramda bulunulduğu,

Şarkıcı kadınlar ve çalgı âletleri türediği,

Şaraplar içildiği ve bu ümmetin sonunda gelenler evvel gelenleri lânetlediği zaman;

İşte o zaman kızıl bir rüzgâr, zelzele, yere batma, şekil değiştirme, taşlanma ve ipi kopan bir kolyenin tanelerinin birbiri ardı sıra gitmesi gibi birbirini takip eden alâmetler beklesinler." (Tirmizî: 2308)






Abdullah bin Ömer -radiyALLAHu anhümâ-dan rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"Şu beş şey sizin aranızda vuku bulsa nasıl olursunuz? Onların aranızda vuku bulmasından veya onlara ulaşmanızdan ALLAH'a sığınırım.

Bir toplulukta kötülükler ortaya çıktığı, fuhuş açıktan yapıldığı zaman, orada tâun ve geçmiş nesillerde görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar.

Bir topluluk zekât vermeye mâni olduğunda, gökyüzünden gelen yağmur onlardan kesilir. Hayvanlar olmasaydı hiç yağmur yüzü görmezlerdi.

Bir topluluk ölçü ve tartıyı eksik tuttuklarında, kıtlık, geçim sıkıntısı ve zâlim idareci ile cezalandırılırlar.

Âmirleri ALLAH'ın indirdiğinden başka şeylerle hükmettiklerinde ALLAH, onların üzerlerine düşmanları musallat kılar ve ellerinde bulunan şeylerin bir kısmını tüketir.

ALLAH'ın kitabını ve Resulullah'ın sünnetlerini bir kenara bıraktıklarında, ALLAH birbirine düşürür." (İbn-i Mâce: 4019)





Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde gelecekle ilgili hadiseler hakkında bilgi verirken bir noktasında şöyle buyuruyorlar:

"Bir kimse hakkında ne kadar kahraman zattır, ne kadar zarif kişidir, o ne kadar akıllı kimsedir, diye övülür. Halbuki onun kalbinde hardal tanesi kadar iman yoktur." (Müslim, Fiten)





Enes bin Mâlik -radiyALLAHu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"İlmin azalması, bilgisizliğin çoğalması, fuhşun alana çıkması, kadınların çoğalması, elli kadına bir erkek düşecek kadar erkeklerin azalması kıyamet alâmetlerindendir." (Buhârî. Tecrîd-i sarîh: 72)





Abdullah bin Amr -radiyALLAHu anhümâ-dan rivâyet edildiğine göre Resul-i Ekrem -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuşlardır:

"ALLAH-u Teâlâ ilmi size ihsan buyurduktan sonra (hafızanızdan) zorla çekip almaz. Lâkin âlimleri, ilimleri ile beraber cemiyet içinden alır, ruhlarını kabzeder. Artık kara câhil bir zümre kalır. Halk bunlardan dini ihtiyaçlarını sorarlar, onlar da (Âyet, Hadis gözetmeden) kendi düşünce ve arzularına göre fetva verip, hem kendileri saparlar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhârî Tecrîd-i sarîh: 2174)




Abdurrahman bin Amr -radiyALLAHu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuştur:

"Yağmurun çoğalıp bitkinin az olması, Kur'an okuyanların çok fakihlerin az olması, idarecilerin çok, güvenilir olanlarının ise az olması kıyametin yaklaştığının delillerindendir." (Câmiu's-sağîr: 8234)





Câbir -radiyALLAHu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurur ki:

"Şüphesiz ki kıyametin önünde yalancılar zuhur edecektir." (Müslim: 2923)





Huzeyfe -radiyALLAHu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"İnsanların dünyaca en bahtiyarını âdi oğlu âdiler teşkil etmedikçe kıyamet kopmaz." (Tirmizî: 2210)





Diğer bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"Nefsim kudret elinde olan ALLAH'a yemin ederim ki, imamınızı öldürmedikçe, kılıçlarınızı birbirinize karşı kullanmadıkça, dünyanıza şerlileriniz vâris olmadıkça kıyamet kopmaz." (Tirmizî)





Ebu Hüreyre -radiyALLAHu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuştur:

"İnsanların üzerine yağmurun bolluğu, fakat verimin azlığıyla aldatıcı yıllar gelecektir.
O dönemde yalancı adam doğrulanacak,
Doğru adam yalanlanacak,
Hâin adama güvenilecek, güvenilir adam hâinlikle itham edilecek,
Ve kamu işinde rüveybıda (bilgisi kıt) adam söz sahibi olacaktır." (İbn-i Mâce: 4036)





Ebu Mâlik el-Eş'arî -radiyALLAHu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyurmuştur:

"Benim ümmetimden bazı insanlar muhakkak ki içki içip ona adından başka isim takacaklar. Baş uçlarında çalgılar çalınacak ve şarkıcı kadınlar şarkı-türkü söyleyecekler. ALLAH onları yere batırsın ve onlardan maymunlar, domuzlar yapsın!" (İbn-i Mâce: 4020)





Sevban -radiyALLAHu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"Size çullanmak üzere yabancı kavimlerin, tıpkı sofraya çağrışan yiyiciler gibi birbirini çağıracakları zaman yakındır." buyurdu.

Orada bulunanlardan biri:
"O gün sayıca azlığımızdan mı." diye sordu.

"Hayır! Bilâkis siz o gün çoksunuz. Fakat sizler bir selin getirdiği çer-çöpler gibi hiçbir ağırlığı olmayan çer-çöp durumunda olacaksınız. ALLAH düşmanlarınızın kalbinden size karşı korku duygusunu çıkaracak ve sizin kalplerinize zaafı atacak!" cevabını verdi.

"Zaaf nedir yâ Resulellah." denildiğinde:

"Dünya sevgisi ve ölüm korkusu!" buyurdu. (Ebu Dâvud: 4297)





Huzeyfe -radiyALLAHu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde ise şöyle buyurmuşlardır:

"Nefsim kudret elinde bulunan Zât-ı Ecell-ü A'lâ'ya yemin ederim ki; ya iyilikle emreder kötülükten men edersiniz, yahut çok sürmez ALLAH kendi katından üzerinize bir azap gönderir. Sonra O'na duâ edersiniz de duânız kabul olunmaz." (Tirmizî. Fiten 9)