Reklamlar
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: İnternet Girişimciliği
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 2 cevap var
OkumaGösterim: 1247
Google Özel Arama

Gönderen Konu: İnternet Girişimciliği  (Okunma sayısı 1247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    arayista

  • Yeni Üye
  • *
  • Avatar Yok

  • İleti: 6
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
İnternet Girişimciliği
« : 21 Eylül 2016, 20:24:35 »


 

İnternet girişimleri için hızla büyüyebilmek bugün artık bir ihtiyaç. İhtiyaç her geçen gün daha fazla hissedilirken hepimizin içinde boğulduğu bilgi kirliliği girişimciler için büyük bir tehdit oluşturur hale geldi. Girişimler büyüme süreçlerine yaklaşırken taktiksel çalışmaların sadece buz dağının görünen kısım olduğunu, taktikleri kopyala-yapıştır ile uygulamayla bir sonuç elde etmenin mümkün olmadığını bilmeleri Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap gerekiyor.
Bugün başarılı girişimlerin büyüme sürecine baktığımızda, taktiklerin kopyalanmasının çok ötesinde, ideal kullanıcı kitlesinin iyi bir analizi ve kullanıcı motivasyonu çerçevesinde geliştirilen çalışmalar olduğunu görüyoruz. Kanallara ve kanallar üzerinde hangi taktikler uygulayabilirim üzerine odaklanmak yerine, kullanıcı ve kullanıcıyı ürüne neyin motive ettiği üzerine odaklanmamız gerekiyor. Bu yazıda Hotmail’in hikayesine daha yakından bakarak, kullanıcı motivasyonunu çözümlemenin neden önemli olduğunu ve taktikleri kopyalamanın neden çalışmadığını ele alacağım.

Hotmail’in büyüme hikayesi hepimize tanıdık. Gönderilen bütün emaillerin sonuna sadece “P.S. I love you. Get your free email at Hotmail” yazarak günde 3.000, altı ay içerisinde de bir milyon kullanıcıya ulaştılar. Bu başarı hikayesine sadece bu kadarla baktığımızda basit bir taktiksel yüzeyi görüyoruz. Büyüme sürecini daha iyi anlamak için konunun detaylarına girip, neler olup, bittiğine daha yakından bakalım.

Sabeer Bhatia ve Jack Smith bir işte çalışırken kendi işini kurmak isteyen iki girişimci adayı. Kendi işleriyle ilgili haberleşmek isterken patronlarının maillerini okumasından korktukları için iş emaillerini kullanamıyorlar. Kendilerinin bu problemlerini çözmesi için web tabanlı çalışan, kişisel email sistemini geliştirmeye başlıyorlar. Böylece 1996 yılında Hotmail ilk web tabanlı kişisel mail uygulaması olarak dünyaya geliyor.
Başlangıç aşamasında almış oldukları 300,000$ yatırım ile radyo ve outdoor reklamları yaparak büyümeye çalışıyorlar. Yapmış oldukları bu reklamlardan performans alamayan Hotmail için büyüme fikri, ilk yatırımcılardan olan, Timothy Draper’dan geliyor. Hotmail üzerinden gönderilen bütün emaillerin sonuna Hotmail’e üye olmaya yönlendiren mesajlar ekleniyor. Bunun sonucu olarak bugün hala konuştuğumuz bu örnek çalışma ortaya çıkmış oluyor.

1996 yılına baktığımız zaman, bugün hepimiz için bir standart olan“kişisel” emailler insanlar için yeni bir ihtiyaçtı. Hotmail, kişisel, web tabanlı email pazarını yaratan bir üründü. (Çıkış hikayesinde kurucuların web tabanlı kişisel email uygulamasına nasıl ihtiyaç duyduklarını hatırlayın.) O günlerde insanlar için “Get your free email” çok güçlü ve motive edici bir değer önerisiydi. Öyle ki üyelik sırasında kişisel bilgilerden, iş bilgilerine kadar sorulan detaylı sorularla oluşan büyük form doldurarak insanlar üye olabiliyordu. Bu büyüme buna rağmen gerçekleşmiş oldu.

Büyüme sürecinin temel oyuncusu ürününüz yada işiniz değil, ulaşmak istediğiniz kullanıcılardır. İşinizi büyütmek istiyorsanız sürece kullanıcınızı anlamaktan başlamanız gerekiyor. Kullanıcınızı/müşterinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Ürününüz, kullanıcıda hangi problemi çözüyor ve bu problem kullanıcı için nasıl bir anlam ifade ediyor? Yapmış olduğunuz bütün gözlem ve analizlerle değer öneriniz üzerine uzun uzun çalışın. Doğru değer önerisine ulaşabiliyor olmak, büyüme sürecinin en kritik adımı.
Kullanıcılarınızın dünyasını ve ürünün bu dünyadaki anlamı anladığınızda artık bunu doğru kanal üzerine yansıtmak kalıyor. Değer önerisinin gerçek etkisini gösterebilmesi için mesajın doğru kanal üzerinden iletilmesi gerekiyor. Kanal üzerinde kullanıcının motivasyonun ne olduğu çok önemli. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap örneğinde değer önerisi için radyo ve outdoor reklamlar kullanıcı motivasyonu için doğru kanal değildi. Fakat bir arkadaşının kişisel emailinden gelen mesaj içeriği değer önerisi için doğru bir kanaldı.
Özetlemek gerekirse bir girişim için büyüme sadece taktiksel çalışmalardan oluşması imkansız. Hem başarılı örnekleri incelerken hem de girişiminiz için çalışma yaparken taktiklerin buz dağının görünen kısmı olduğunu unutmayın. Sadece taktiklere takılıp, kalmak; taktikleri kopyalayıp-yapıştırmak enerjinizi ve zamanınızı boşa harcamaktan başka bir sonuç getirmez. Büyüme sürecinde performans alabilmek için kullanıcılarınızın dünyasını iyi bir şekilde analiz etmeniz, bu dünyanın temellerini anlamanız gerekiyor. Kullanıcılarınızı ve ürününüzün kullanıcı için ifade ettiği anlamı bulduktan sonra kendi ürününüz için çalışacak taktikleri keşfetmeye başlamalısınız.


    kevser25

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 750
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Ynt: İnternet Girişimciliği
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2017, 18:34:05 »
teşekkkürler

    osmanlic

  • Yeni Üye
  • *
  • Avatar Yok

  • İleti: 1
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle hediyelik eşya
  • Çevrimdışı
Ynt: İnternet Girişimciliği
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2017, 18:28:01 »
teşekkürler


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
1162 Gösterim
Son İleti 17 Kasım 2007, 07:08:35
Gönderen: PERİ
0 Yanıt
456 Gösterim
Son İleti 08 Nisan 2013, 21:53:32
Gönderen: dj_ibo_g_h
0 Yanıt
487 Gösterim
Son İleti 25 Nisan 2013, 16:08:49
Gönderen: cyrlmz
0 Yanıt
556 Gösterim
Son İleti 25 Nisan 2013, 17:06:22
Gönderen: cyrlmz
0 Yanıt
421 Gösterim
Son İleti 07 Mayıs 2013, 18:44:09
Gönderen: cyrlmz

web hosting Domain Web
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sevdaligul.com forum sitemizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sevdaligul.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sevdaligul@gmail.com  adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sevdaligul.com  yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.