Reklamlar
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Sukulent Hangi Sıklıkla Sulanır?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 183
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Sukulent Hangi Sıklıkla Sulanır?  (Okunma sayısı 183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Sacred

  • Sevilen Üye
  • **
  • Avatar Yok

  • İleti: 29
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Sukulent Hangi Sıklıkla Sulanır?
« : 09 Mayıs 2020, 17:42:04 »


 

Sukulentler modern alanlar yaratmak ve dekoratif ortamlar oluşturmak için en ideal ürünlerdir. Kaktüs familyasının bir türü olan sukulent, kendi içinde de pek çok türe sahiptir. Bu yüzden de her tarza rahatlıkla hitap eder. Hediyelik olarak ya da yetiştirmek, çoğaltmak için tercih edilebilir. Son yıllarda çiçekçilerde en fazla aranan bitki türü olması da bundan kaynaklanmaktadır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap bakımı kolay bir bitkidir. Yapısı icabı gövdesi ve yaprakları su depolar. Suyu uzun süre muhafaza eder. Bu yüzden de sık sık sulanmaları gerekmez. Her daim canlı kalabilmesi için suya ihtiyacı vardır; fakat dikkatli olunmaz ve fazla sulanırsa bu, bitkiye fayda yerine zarar verir.

Sukulentin Susadığı Nasıl Anlaşılır?

Sukulentin sulanma sıklığı toprağına ve bulunduğu ortama göre değişir. Sıcak bir ortamda bulunuyor ve çakılları bir toprağa sahipse haftada bir, beş günde bir sulanması yeterlidir. Fakat kış aylarında 20-30 günde bir sulanması daha kafidir. Tek yapılması gereken toprağını kontrol etmek ve toprağı kuruduğunda su vermektir. Sadece yapraklarına su püskürtmek dahi sukulent sulamak için yeterli gelebilir. Soğuk ortamlarda yetişmeyen ve gelişemeyen sukulentler için en ideal ortam, evlerin içidir. Pencere kenarları gibi aydınlık alanlarda rahatlıkla bulundurulabilir. Öğle güneşine doğrudan temas ettirilmemesi gerekir.

Bir Sukulent Ne Kadar Yaşar?

Sukulentler zaman zaman hastalıklara maruz kalabilir. Bitlenmeler, böceklenmeler meydana gelebilir. Dayanıklı ve uzun ömürlü olan sukulent, normal şartlarda 15 yıla kadar yaşayabilir. Hastalık ve böceklenme nedenleri daha çok yanlış bakımdan kaynaklanır. Sulama sıklığını düşürmek kimi zaman tek başına yeterli olur. Bütün bunlara ve sukulentler hakkında diğer merak ettiklerinize Sade Sukulent sayfasından ulaşabilir, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Mekanlarınızı güzelleştirmek için kullanabilirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
7126 Gösterim
Son İleti 15 Ağustos 2008, 01:03:18
Gönderen: efendykemal
8 Yanıt
1768 Gösterim
Son İleti 24 Mayıs 2008, 11:39:36
Gönderen: ђ๏Ŧєєz
7 Yanıt
3190 Gösterim
Son İleti 02 Ekim 2008, 17:02:47
Gönderen: turkuaz
0 Yanıt
874 Gösterim
Son İleti 03 Ocak 2010, 12:38:25
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
925 Gösterim
Son İleti 21 Aralık 2011, 19:28:37
Gönderen: sevdaligul

web hosting Domain Web
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sevdaligul.com forum sitemizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sevdaligul.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sevdaligul@gmail.com  adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sevdaligul.com  yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.