Reklamlar
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: AKUPUNKTUR TEDAVISININ TARIHCESI
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 1118
Google Özel Arama

Gönderen Konu: AKUPUNKTUR TEDAVISININ TARIHCESI  (Okunma sayısı 1118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    orkide

  • Özel Üye
  • *

  • İleti: 5263
  • Nerden: Almanya
  • Rep: +1521/-1
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
AKUPUNKTUR TEDAVISININ TARIHCESI
« : 24 Kasım 2007, 00:00:15 »


 


 Akupunktur tedavisinin başlangıcı insanlığın taş devrini yaşadığı zamanlara dayanır. İlk akupunktur araçları yeşim taşlarını yontarak ve uçlarını sivrilterek yapılan “bian” adı verilen taştan iğnelerdir.
 
(Hanlar döneminde yazılmış olan “Karakterlerin Analitik Sözcüğü” isimli kitapta bianın tedavi maksadı ile kullanılan taş olarak nitelendirildiği görülmektedir.) Daha sonra bambu iğneler, bronz ve metal çağlarında ise metal iğneler yapılmıştır. Günümüzde ise altın, gümüş ve çelik iğneleri kullanmaktayız.

Zamanımıza kadar gelen ilk yazılı eser M.Ö.200 yıllarında Huangdi Neijing’ in yazdığı Canon of Medicine (Sarı İmparatorun Dahili Tıp Kanunları) adlı kitaptır. Bu kitapta ilk tıbbi tecrübeler ve teorik bilgiler vardır. Huangdi Neijing’den günümüze kadar Çinlilerde ve Batılılarda sayısız gözlemler yapılmış ve bunlar sayısız kitaplarda toplanmıştır. 3. ve 4. Yüzyılda Tsinn ve Soe soyları , Orta Tang hanedanlığı zamanında Chen-Chang-Chi, 6.ve 10. Yüzyılda Soun-Se-Miao, Tchenn-Tsiuann önemli eserler yazdılar. 1027’ de Wang Wei önderliğinde iki tane normal insan ölçülerinde bronz heykel yapıldı, akupunktur noktaları ve ondört kanal bu heykel üzerinde işaretlendi.1068 yılında akupunktur eğitimi veren ilk fakülte kuruldu.

17.yüzyıl başlarında ilk Hristiyan misyonerler özellikle Cizvitler Akupunktur tedavisini Avrupa’ ya taşıdı, 1950 yılından sonra akupunkturun bilimsel görüşle tanımı ve bilimsel teorileri hakkında yoğun çalışmalar başladı. Dr. Paul Nogier bugünkü modern aurikulaterapinin (kulak akupunkturu) temel prensiplerini ortaya koydu.

1972 yılında ABD Başkanı Nixon’ un Çin gezisi sırasında geçirdiği apandisit krizinin akupunktur anestezisi ile opere edilmesinden sonra ABD ‘ den yoğun bir ilgi başladı.

Ülkemize akupunkturun girişi Kafkas Dr. Kayir Doy ile olmuştur. Rusya’ da tıp eğitiminden sonra Çin’ e giden ve akupunktur eğitimi alan Dr. Doy dönüşte Fransa’ ya yerleşmiştir. Akupunkturda başarılı uygulamaları ile üne kavuşmuştur. Fransa büyükelçimiz Dr. Doy’ u Türkiye’ ye davet etmiş ve 1960 yılında İstanbul’ da ilk akupunktur tedavi kliniği açılmıştır.

Günümüzde halkımızın ve hekimlerimizin Akupunktur tedavisine ilgisi giderek artmaktadır. Amacımız tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Akupunktur eğitiminin Üniversitelerde verilmesi, kürsülerinin açılması ve bilimsel çalışmaların Üniversitelerde yapılmasıdır.
 
 
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

            AÇIK KALPLE KONUŞAN DÜŞMAN, İÇİNDEN PAZARLIKLI DOSTTAN DAHA iyidir.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
1577 Gösterim
Son İleti 09 Temmuz 2007, 16:06:55
Gönderen: sevdaligul
1 Yanıt
1533 Gösterim
Son İleti 24 Kasım 2007, 07:33:33
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
958 Gösterim
Son İleti 03 Aralık 2007, 00:34:41
Gönderen: ђ๏Ŧєєz
0 Yanıt
212 Gösterim
Son İleti 03 Ocak 2018, 22:06:43
Gönderen: tragedya27
0 Yanıt
144 Gösterim
Son İleti 29 Mayıs 2019, 04:27:38
Gönderen: Jasmin

web hosting Domain Web
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan sevdaligul.com forum sitemizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. sevdaligul.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sevdaligul@gmail.com  adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde sevdaligul.com  yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.